top of page
Systemisch Werken, Familieopstellingen, revalidatie traject, holistisch therapeut, pijnbestrijding, pijntest, Carenetics, Pijnvrij, Mindbody Coach, Pijn Reset Behandelaar, pijn reset methode, stressmanagement, patronen doorbreken, persoonlijke groei, trauma

Systemisch Werken -
Familieopstellingen

Inzicht krijgen door het onzichtbare zichtbaar te maken!

Wat is het systeem dat onbewust in stand wordt gehouden?

Met behulp van een opstelling krijg je beeldend inzicht, en deze opstelling kan in vele vormen en op vele manieren worden uitgevoerd. Systemisch Werk is bij uitstek geschikt om de verborgen dynamiek van de relaties zichtbaar te maken. Iedereen heeft een geordende plek in het systeem. Door de ordening en de posities van anderen in het systeem te zien, ontstaat er ruimte en betekenis.

Met een (familie)opstelling kun je inzicht krijgen in wat ervoor zorgt dat iets niet lukt zoals je zou willen.

Hier zijn enkele vragen waar je aan kunt denken:

 • Jouw rol binnen het gezin van herkomst en eventueel het huidige gezin

 • Wat houdt je bezig?

 • Leef je in het nu?

 • Relaties met anderen

 • Het maken van keuzes (werk, relaties, privéomstandigheden)

 • Innerlijk kind werk

 • Wat draag je met je mee in je rugzak?

 • Zit je nog vast aan je ouders?

 • Loslaten van situaties en personen

 • Waarom gedraag ik me zoals ik doe?

 • Wie ben ik?

 • Belangrijke personen (familie) niet meer zien

 • Wat zijn de blokkades?

 • Wat is de oorsprong van lichamelijke klachten?

 • Wat zijn je wensen?

 • Patronen en oude gewoontes (waarom gedraag ik me zoals ik doe?)

Inhoudelijk kan worden:

Wat is het grotere plaatje van een probleem?

Wat is het achterliggende kader van een vraag?

Waar is of was dit probleem ooit een oplossing voor?

Wat is de geschiedenis van mijn patronen?

Bij een opstelling is er ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig maar het kan soms ook sneller gaan. Ik werk één-op-één, dus de opstelling wordt in mijn praktijk niet in groepsverband gegeven. (op aanvraag kan dit wel)

Ik kan verschillende methoden inzetten tijdens een sessie, zodat we gericht en oplossingsgericht te werk kunnen gaan.

Systemisch werken, inclusief familieopstellingen, is een therapeutische benadering die gericht is op het verkennen en begrijpen van de onderliggende dynamieken en patronen in systemen. Het kan ook helpen bij het identificeren en aanpakken van emotionele blokkades.

Het doel van een opstelling is het bevorderen van heling en het creëren van gezonde en evenwichtige relaties. Het kan ook helpen bij het doorbreken van patronen en het aan het licht brengen van onopgeloste conflicten en inzicht bieden bij verschillende vraagstukken. Door deze inzichten kan er ruimte ontstaan voor heling, groei en positieve verandering.

Onopgeloste conflicten, trauma's, verborgen dynamieken en onbewuste loyaliteiten binnen een familiesysteem kunnen negatieve gevolgen hebben op individuen en hun relaties. Deze negatieve patronen kunnen leiden tot verschillende vormen van emotioneel, mentaal of zelfs fysiek lijden.

Tijdens een opstelling wordt de dynamiek van een familie of een specifiek probleem in beeld gebracht.

Een opstelling kan daardoor helpen bij het verlichten van emotionele lasten, het doorbreken van herhalende patronen, het loslaten van ongezonde loyaliteiten en het bevorderen van heling en harmonie.

Systemisch Werken - Familieopstellingen

Weten of ik iets kan betekenen?
Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Onder de andere tabs kan je meer informatie vinden over:

TrajectenCoaching | De Pijn Reset Methode | Bedrijfscoaching & Trajecten 

Testimonial

Ik ging blanco de sessie in. Ik had wel een specifieke vraag in gedachten.
Kiki nam eerst goed te tijd om alles uit te leggen en te zorgen dat ik even kon 'landen' zogezegd. Toen begonnen we. Eigenlijk vanaf het begin verraste het me hoe enorm goed dit werkt. Als je op het briefje gaat staan voel je echt de energie van een gevoel wat je kan hebben of als je op een persoon gaat staan voel je wat diegene voelt en denkt. Maar niet alleen dat je hele lichaam reageert zo. 
Wat ik erg fijn vond is dat Kiki de regie hield en goed bewaakte dat ik in het hier en nu bleef en nooit teveel meegezogen werd in emoties. Zo kon ik steeds weer even afstand nemen waardoor het ook op geen enkel moment zwaar was, hoewel er toch veel emoties loskwamen.
Ook moest ik vooraf een document invullen met allerlei vragen over mijn vraag stuk en familie. Kiki had dit allemaal goed doorgelezen en had zich goed voorbereid waardoor ze de juiste vragen stelde en het allemaal goed kon begeleiden.
Het gaf ontzettend veel inzichten en zelfs maanden later merk ik dat het zijn uitwerking heeft. Ik voel me meer mijzelf en ervaar meer rust. Ik kreeg ook een goed antwoord op mijn vraag wat me veel gebracht heeft.
Ik raad het iedereen aan als je worstelt met een bepaalt vraagstuk. In mijn geval ging het om een familiekwestie, maar ik kan me goed voorstellen dat ik nog eens naar Kiki zou gaan voor zo'n sessie als ik op een ander vlak in mijn leven vastloop of meer helderheid wil.
Kiki heeft een fijne en rustige energie en is tegelijk erg daadkrachtig wat heel fijn is als begeleider in zo'n sessie.

— M.

Testimonial

Ik heb een met Kiki gewerkt aan mijn familie systeem en ik heb veel inzicht in onze dynamieken kunnen krijgen en nieuwe bevrijdende oplossingen kunnen vinden aan de hand van de sessies.

Het is heel waardevol geweest. 

— Lara B.

bottom of page