top of page

De Pijn Reset Methode

Een bewezen methode die gelukkig door steeds meer therapeuten gebruikt wordt, waarbij het blijvend oplossen van spanning- en pijnklachten bij chronische pijn centraal staat, door de onderliggende oorzaken aan te pakken. 

De Pijn Reset Methode is gebaseerd op een holistische behandelwijze, die gericht is op de relatie tussen Body & Mind. Er komen verschillende thema's aanbod waaronder: voeding, mindset, relaties, werk, bewegen, omgevingsfactoren, adem- & emotiewerk. 

 

In dit individuele traject op maat gaan we zowel fysiek als mentaal aan de slag. Spanning en pijn in het lichaam ontstaat namelijk niet zomaar en niet zonder reden. Waardoor het puur en alleen behandelen van het lichaam echt zelden de oplossing is!

Mijn expertise:

Net als veel andere mensen leed ik ook lang aan chronische pijn. Eerst trok ik niet aan de bel dacht: "niet zeuren en door" Later toen ik echt niet meer kon en op was, ben ik van het kastje naar de muur gestuurd! Voelde mij niet serieus genomen en verschillende behandelaren en een pijnrevalidatie traject verder zag ik dat de reguliere zorg helaas geen blijvende oplossingen bood. Vaak wordt er ook gezegd: "Leer er maar mee leven" Dat was iets wat ik niet wilde accepteren!

 

Door mijn wilskracht en doorzettingsvermogen heb ik mij daar niet bij neergelegd en ben gaan doorzoeken. Zo kwam ik op een gegeven moment op het werk van Dr. Sarno uit en dat gaf mij een bevestiging van waar mijn klachten vandaan kwamen en toen startte mijn echte weg naar (zelf)heling.

 

Dit hele proces heeft mij wel jaren gekost in zoeken en ontdekken, gelukkig ben ik nu pijnvrij! Het leven zal je altijd groei en leer momenten geven maar de vraag is: Wat doe je ermee? En pak jij de regie over jouw leven of blijf je dansen naar andermans verwachtingen. Ga je op onderzoeken uit of neem je klakkeloos aan wat een ander je voorschotelt!

Naast verschillende opleidingen en cursussen en mijn jaren lange ervaring, kennis en expertise op verschillende pijlers die belangrijk zijn om gezond en lekker in je vel te zitten, kwam ik ook bij de Pijn Reset Methode uit die heel mooi aansluit op wat ik al deed in de praktijk. 

De kennis van De Pijn Reset Methode en mijn eigen expertise heb ik nu kunnen samen voegen in een compleet totaal programma op maat! Zodat jij gewoon direct de tools die nodig zijn in handen krijgt.

Naast deze trajecten verzorg ik vanuit mijn bedrijf Carenetics® meerdere diensten die verweven zitten nu in een totaalaanpak omdat ik geen symptomen wil bestrijden maar mensen blijvend van hun (pijn)klachten af wil helpen.

Wat maakt deze methode anders dan andere trajecten of behandelingen?


Wat anders is aan deze methode, is de holistische benadering; alles omvattend. We kijken samen naar het geheel en naar jouw specifieke situatie. Dit wordt helaas in de reguliere gezondheidszorg te weinig gedaan omdat er vaak geen tijd voor is, of omdat ze niet de kennis hebben voor een allesomvattende aanpak. Klachten worden ook vaak los van elkaar behandeld wat dan kan resulteren in symptoombestrijding.

Kernelementen voor dit traject:

 1. Evaluatie: Het traject begint met een grondige evaluatie van jouw situatie. Ik ga jou begeleiden en zal met jou samenwerken om een dieper inzicht te krijgen in de aard en de oorzaken van jouw pijn. Dit kan onder andere fysieke, emotionele en mentale aspecten omvatten.

 2. Bewustwording: Tijdens deze fase richt je je op het vergroten van je bewustzijn over je lichaam, emoties en gedachten. Je leert hoe je signalen van pijn en spanning kunt herkennen en begrijpen. Je gaat educatie op doen om blijvend je klachten op te lossen.

 3. Identificatie van triggers: Samen met mij identificeer je mogelijke triggers of factoren die bijdragen aan jouw pijn. Dit kan variëren van lichamelijke stressoren zoals slechte houding of blessures tot emotionele of psychologische factoren zoals stress, angst of onverwerkte emoties en/of trauma.

 4. Herprogrammering: In deze fase werk je aan het her programmeren van de respons van je lichaam op pijn. Het doel is om (negatieve) patronen te doorbreken en nieuwe, gezondere reacties te ontwikkelen.

 5. Integratie: Gedurende het hele traject wordt er gewerkt aan het integreren van nieuwe inzichten en vaardigheden in je dagelijks leven. Je leert hoe je gezonde gewoonten kunt ontwikkelen die jou ondersteunen bij het verminderen van pijn en het bevorderen van welzijn op de lange termijn.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte stappen en benaderingen kunnen variëren, afhankelijk van jouw doelen en wat je nodig hebt. Als je geïnteresseerd bent in de Pijn Reset Methode, raad ik aan om contact op te nemen en een gratis adviesgesprek aan te vragen. Ik kan je dan meer gedetailleerde informatie geven en bepalen of het traject geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Lees gerust verder voor meer informatie en voor wie dit High End Traject geschikt is.

Weten of ik iets kan betekenen?
Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan of doe de pijntest!

Hoe ontstaan pijnklachten?

Pijnklachten kunnen ontstaan door overbelasting van spieren, vaak in combinatie met een verkeerde stand van gewrichten. Ook leefstijl en omgevingsfactoren, zoals een ongezond voedingspatroon of een slechte leefomgeving, spelen een belangrijke rol.

Normaal gesproken zou het lichaam in staat moeten zijn om deze klachten te herstellen door rust. Echter, als het zenuwstelsel overactief of verstoord is, kunnen de klachten chronisch worden.

Er is sprake van chronische pijn wanneer deze langer dan 3 maanden aanhoudt of langer duurt dan de herstelperiode.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de meest voorkomende oorzaak van zo'n verstoring in het zenuwstelsel is vaak het (onbewust) onderdrukken van emoties en stress.

Met name emoties zoals woede, boosheid, angst en verdriet worden vaak onderdrukt, wat leidt tot zowel mentale als fysieke spanning met diverse gevolgen.

In het lichaam treedt een proces op waarbij de bloedvaten enigszins vernauwen, waardoor een mild zuurstoftekort ontstaat. Dit kan geen kwaad, maar de resulterende pijn is reëel, terwijl de oorzaak zich alleen in het brein bevindt. Het brein zorgt voor afleidingstrategieën om je te beschermen tegen deze zogenaamde 'gevaarlijke' emoties.

Het lichaam kan ook pijn veroorzaken op gevoelige of zwakke plekken waar je eerder al klachten hebt gehad. Men zegt niet voor niets:

 

"The Body Keeps The Score!"

Voor je het weet zijn er 10 jaar verstreken en heb je constant last van pijnlijke, stijve gewrichten en spieren.

Naast bovenstaande kan onverwerkt jeugdtrauma en ontwikkelingstrauma ook bijdragen aan het in stand houden van klachten.

Hierbij is trauma niet zozeer de gebeurtenis zelf, maar wat de gebeurtenis met je zenuwstelsel doet.

'Elke onverwerkte reactie in je lichaam is eigenlijk een vorm van trauma.'

Gelukkig is het mogelijk om dit te herstellen. Al zal je wel hiervoor moeten openstaan om aan jezelf te gaan werken.

Is deze methode iets voor jou?

De Pijn Reset Methode kan helpen bij veel klachten, maar het is niet geschikt voor iedereen.

Heb je last van een of meerdere van de onderstaande klachten? Langdurig of steeds terugkerend?

⇨ Pijnlijke of stijve nek

⇨ Schouder en/of rugklachten
⇨ (Spannings-) hoofdpijn
⇨ Problemen in de heupen of bekken
⇨ Algeheel pijnlijk en stijf lichaam
⇨ Uitstralingspijn naar de armen of benen

Of last van andere klachten, zoals:

⇨ Afwijkingen aan het skelet, b.v. hernia’s, vernauwing en slijtage
⇨ Auto-immuunziekten, b.v. reuma, artritis, artrose

⇨ Klachten aan het gezicht zoals kaak- oor- of kiespijn

⇨ Branderige pijn, stekende pijn, zenuwpijn, tintelingen maar ook maag- en darmklachten

⇨ Fibromyalgie, SOLK, CVS enzovoorts.

De Pijn Reset Methode heeft bewezen effectief te zijn bij het verhelpen van deze klachten of een combinatie daarvan! en dan is bovenstaande lijst niet eens compleet! Je kan ook denken aan: slaapproblemen, overprikkeling, duizeligheid, vermoeidheid en tal van andere klachten.

Van belang is:

 • Dat jij de regie wilt terug pakken en er klaar voor bent om eindelijk van je pijn af te komen!

 • Dat jij niet langer afhankelijk wilt zijn en weer de controle wilt over jouw lichaam!

 • Dat jij in jezelf wilt investeren en leren hoe je jouw klachten kan oplossen!

Sta jij open om alle mogelijkheden te ontdekken en te ervaren? Wil je het liefst nu meteen aan de slag?

Dit pijnvrij programma volgens de pijn reset methode is geschikt als je jezelf herkent in onderstaande omschrijving:

 • Een positief persoon die zoekt naar oplossingen

 • Een ambitieus en ondernemend type

 • Nieuwsgierig en leergierig

 • Je bent te lief voor anderen en te streng voor jezelf

 • Spiritueel en open-minded.

 • Perfectionistisch en zorgzaam

Een structurele verandering van je levensstijl is nodig om je leven te veranderen.

Kan iedereen een traject volgen?

Wanneer jij niet open staat voor verandering en het liefst achterover leunt terwijl een ander jouw problemen oplost of fixt, dan is dit traject niet voor jou geschikt.

Een traject gaat je ook nog niet helpen als:

 Jij een overmatige roker, drinker of medicijngebruiker bent en hier niet mee wilt stoppen
 Jij niet de verantwoordelijkheid neemt in jouw leven

Jij jouw gezondheid niet op nummer 1 kan zetten
Jij niet open staat voor verandering
Je sceptisch bent over de mind-body connectie
 Je geen Engels kan lezen en verstaan

Je alleen een losse behandelsessie wilt om symptomen tijdelijk te verlichten

Hoe gaat dit in zijn werk?

Heb jij interesse in dit exclusieve individuele traject van 7, 12 of 16 weken, waarin jij centraal staat en volop persoonlijke aandacht krijgt? Dan kun je de pijntest invullen of meteen een adviesgesprek aanvragen! 

 

 

Tijdens een adviesgesprek van ongeveer 45 à 60 minuten bespreken we jouw klachten en de mogelijke oplossingen. Vooraf stuur ik je alvast een vragenlijst zodat we het meeste uit dit gesprek kunnen halen. 

Tijdens het traject leer je het volgende:

De werkelijke oorzaak van jouw pijn, jouw (pijn)klachten aanpakken en blijvend oplossen, jezelf en je gezondheid op de eerste plek zetten, de leukste versie van jezelf worden :-)

Je krijgt het volgende:

 • Een 100% gecommitteerde coach

 • Liefdevolle begeleiding en een schop onder je kont wanneer nodig

 • Alle tools om de regie in je leven terug te pakken

Wat je niet krijgt:

 Korte consulten
 Pijnlijke behandelingen
Afhankelijk worden van therapie

revalidatie traject, holistisch therapeut, pijnbestrijding, pijntest, Carenetics, Pijnvrij, Mindbody Coach, Pijn Reset Behandelaar, pijn reset methode, stressmanagement

Het Traject

 • Je zal zo’n 7 a 8 weken bezig zijn, waarbij je al vrij snel minder of geen pijnklachten meer hebt.

 • Je gaat zelf actief aan de slag en krijgt van mij diverse voorbereidende opdrachten.

 • Na de voorbereidende opdrachten krijg je van mij een boek en uitgebreid werkboek waar je mee aan de slag gaat. Naast opdrachten en MindBody coaching afgestemd op jouw specifieke situatie.

 • Tijdens het traject geef ik jou de tools die jij nodig hebt.

 • Ik begeleid je zowel online als live en heb intensief contact met je over de opdrachten en voortgang van jouw proces zodat jij de oefeningen en methode jezelf volledig eigen gaat maken.

 • We zien elkaar ongeveer drie keer live. Meestal 2 consulten van 2 a 2.5 uur en 1 hele reset dag. (dit is een richtlijn omdat het programma op maat is)

Extra Opties
 

Naast het basis traject ook de volgende mogelijkheden:​

 • Plus Traject 12 weken. Naast de basis van 7 a 8 weken krijg je 4 weken extra accountability, begeleiding en een follow-up consult na 3 maanden. 

 • Premium Traject 16 weken. Naast de basis van 7 a 8 weken krijg je 8 weken extra accountability, begeleiding, een follow-up consult en een 'bonus empowermentsessie.'

 • Mocht je lange tijd inactief zijn geweest qua sporten en bewegen is extra persoonlijke begeleiding in de vorm van personal training mogelijk. Wel stimuleer ik dat je het eerst zelf gaat proberen met de tools die in het traject zitten.

 • In de toekomst wellicht leuke follow-up evenementen en bijeenkomsten mogelijk voor diegene die een traject hebben gevolgd.

Met het invullen van de Pijntest, kan ik al een inschatting maken of dit traject jou zou kunnen helpen!
 

Onder de andere tabs kan je meer informatie vinden over:

Over mijCoachingBRTT & TRB  | TrajectenOpstellingen Bedrijfscoaching & Trajecten 

Nieuwsgierig geworden en ben jij klaar om stappen te gaan zetten voor jezelf?
 

Vraag een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan en schakel mijn expertise in om dit samen uit te zoeken. In het gesprek bespreken wij samen jouw klachten en de mogelijke oplossingen. Vooraf aan het gesprek ontvang je een vragenformulier zodat ik mij goed kan voorbereiden op het gesprek en jou het beste advies kan geven.

Je kan hieronder direct het contact formulier invullen!

Form

Meteen een adviesgesprek inplannen?
Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel
mogelijk contact met je op.

Dank je voor de aanvraag!

Adviesgesprek, revalidatie traject, holistisch therapeut, pijnbestrijding, pijntest, Carenetics, Pijnvrij, Mindbody Coach, Pijn Reset Behandelaar, pijn reset methode, stressmanagement
bottom of page