top of page

De Kracht van Emoties!

Bijgewerkt op: 9 apr.

Is er een verband tussen onbewuste emoties en chronische (pijn)klachten?


Laatst heb ik een artikel geschreven voor het OC-Q magazine over de kracht van emoties!


Chronische pijn is meer dan alleen fysiek ongemak; het strekt zich uit naar alle facetten van ons leven, beïnvloedt onze gemoedstoestand en kan zelfs onze kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. In de zoektocht naar verlichting richten we ons vaak op medische behandelingen en fysieke therapieën, maar er is een aspect dat we soms over het hoofd zien: de kracht van emoties.


Emoties zijn geen bijzaak bij chronische pijn; ze zijn een cruciale factor in het begrijpen, behandelen en aanpakken van aanhoudende pijnklachten. Graag verwijs ik door naar het volledige artikel waarom het onderzoeken van onze emotionele wereld zo belangrijk is bij het beheren en aanpakken van chronische pijn.


Laten we samen ontdekken waarom het erkennen van emoties een integraal onderdeel is van de reis naar pijnverlichting en herstel. Emoties, net als pijn, worden gevormd en verwerkt in de hersenen. Ze spelen een rol bij het ontstaan, de duur en de beleving van pijn.


Emoties dienen als boodschappers, ze willen je iets vertellen. Stel je bent bang, dan is er vaak de behoefte  aan bescherming, of je bent boos dan kan het zijn dat iemand over je grens is gegaan.


Bij mensen met chronische pijnklachten zie je vaak dat onbewust emoties onderdrukt worden. Nu kan je denken 'ja, maar ik kan heel makkelijk huilen of boos worden’ maar dit zijn vaak bewuste emoties, het gaat juist om de dingen die we geleerd hebben onbewust weg te drukken.Artikel: De Kracht van Emoties, pijnvrij zijn, holistisch therapeut, blogpost, emotionele gezondheidBij chronische pijnklachten is het van belang om fysiek, mentaal als op emotioneel vlak aan de slag te gaan. Anders ben je alleen maar symptomen aan het bestrijden. Daarom is een holistische aanpak zo enorm belangrijk! En te vaak wordt er ook onterecht gezegd dat je er mee mee moet blijven leven. Er zijn zoveel klachten waar namelijk iets aan gedaan kan worden!


Als je wilt, kan ik je helpen! Van klacht naar kracht en weer in verbinding met jezelf!


 

Heb jij langdurig chronische pijnklachten? Zit je niet lekker in je vel? Wil je verandering?


In mijn praktijk werk ik holistisch en houd ik rekening met verschillende aspecten. Geen korte behandelingen van een uur, maar langere sessies waarin we dieper ingaan op onderliggende zaken en de oorzaak aanpakken. Ik bied een op maat gemaakt traject van 7 of 12 weken aan volgens De Pijn Reset Methode, waar jij volledig centraal staat en intensieve persoonlijke begeleiding krijgt.


Wil jij weten of ik jou kan helpen met jouw pijnklachten? Vul dan nu direct de online PIJNTEST in, met deze test kan ik simpel, snel en eenvoudig zien of een traject jou kan helpen.

Meer informatie over mij en mijn werkwijze is te vinden op www.pijnvrijzijn.nl. Als je vragen hebt of wilt weten of ik iets voor je kan betekenen, neem dan een kijkje op de website en stuur me bij aanvullende vragen een bericht of vraag een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan.


De kracht van emoties, blog, artikel, pijnvrij zijn, holistische coaching, mindbody coach, pijn reset methode

Chronische Pijnklachten blijvend oplossen!

Fysiek en Mentaal in je Kracht en weer onbelemmerd jezelf zijn!

Pijnvrij Zijn | Carenetics®

Telefoon: 06-12130115


Ik bied verschillende diensten om je te helpen pijnvrij te worden en je welzijn te verbeteren zoals:

  • Pijnvrij zijn trajecten volgens de Pijn Reset Methode: Begeleiding om chronische pijn te verminderen of te elimineren in een high end programma.

  • Empowerment Exploration Programma: Ontdek hoe je jouw leven kunt transformeren om weer dichterbij jezelf te komen. Je mag los laten wat je niet meer dient.

  • Coaching: Individuele begeleiding voor het bereiken van persoonlijke doelen.

  • Opstellingen: Ontdekken van verborgen dynamieken en patronen in je leven.

  • Houding en beweegadvies: Advies voor een goede lichaamshouding en bewegingspatronen.

  • Mindfulness: Training in mindfulness-technieken voor stressvermindering en welzijn.

  • Ademwerk: Technieken om bewust te ademen en emotioneel welzijn te bevorderen.

  • Emotiewerk: Begeleiding bij het loslaten van emotionele blokkades.

  • Lichaamstherapie: Therapeutische massages en andere technieken voor ontspanning en pijnverlichting. (kijk voor massagetherapie op www.carenetics.nl)

  • Personal training: Trainingssessies om fitter en sterker te worden. (alleen in combinatie met een traject)


Teveel mensen lopen met onbegrepen (chronische) pijnklachten rond en dit is niet altijd nodig!


Copyright by Carenetics® | Pijnvrij Zijn


92 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글 8개


게스트
2023년 12월 07일

Wat goed daar hier aandacht voor is. Zelf heb ik er gelukkig geen last van.

좋아요
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
2023년 12월 09일
답글 상대:

Dat is fijn, overigens onderdrukt iedereen dagelijks emoties daar ontkom je niet aan dus sowieso goed om bij stil te staan ook om klachten te voorkomen ;-)

좋아요

게스트
2023년 12월 07일

Interessant artikel over emoties en pijn. Ik heb dit jaar ook een lezing bijgewoond over chronishe pijn. Dat was ook erg leerzaam

좋아요
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
2023년 12월 09일
답글 상대:

Ow wat goed, ik ben benieuwd waar?

좋아요

게스트
2023년 12월 07일

Wat goed dat je hier aandacht aan schenkt! Ik denk dat het onderdrukken van emoties heel veel klachten kan veroorzaken.

좋아요
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
2023년 12월 09일
답글 상대:

Dank je, ja, helaas wordt dit echt onderschat maar er komt gelukkig steeds meer aandacht voor!

좋아요

게스트
2023년 12월 06일

Ik heb fibromyalgie en cvs/me & sinds ik een paar jaar geleden een leefstijlverandering heb gedaan + een mindset shift heb ik aanzienlijk minder pijn.

좋아요
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
Kiki | Pijnvrijzijn.nl
2023년 12월 06일
답글 상대:

Wat goed te horen! Ja, bij fibromyalgie en cvs/me valt zeker winst te behalen. Fijn dat je aanzienlijk minder pijn hebt. Mocht je willen weten of er meer nog mogelijk is. Wees dan vrij om de pijntest in te vullen of me een bericht te sturen. Kan altijd even meedenken ;-) Warme groet, Kiki

좋아요
bottom of page