top of page

Chronische Pijn - 'De Wasmand Theorie'

Bijgewerkt op: 9 apr.

Chronische pijn oplossen? Kijk eens naar je interne wasmand!


Heb je ooit een overvolle wasmand gezien? Eentje die uitpuilt van de kleding! Vaak hebben we intern ook zo'n volle wasmand, maar helaas zijn we ons daar niet altijd van bewust. Dit geldt vooral voor mensen met (chronische) pijnklachten, stress, een burn-out of een overvol hoofd.


Het is belangrijk om hier eens over na te denken. Als we de was steeds onderin de mand laten liggen en denken: "Ach, de deksel kan nog wel dicht," dan blijven we klachten houden en zijn we eigenlijk bezig met symptoombestrijding terwijl de oorzaak onaangeroerd blijft. Het is als dweilen met de kraan open.


Voor de meesten van ons is de wasmand eigenlijk al standaard voor 60% gevuld, soms zelfs meer!


Deze is gevuld met oude trauma's, gebeurtenissen, actuele ergernissen, onderdrukte emoties en innerlijke conflicten. Dit gebeurt vaak onbewust en we hebben vaak geen idee dat dit de oorzaak is van onze volle mand. Een lege wasmand staat gelijk aan het hebben van minder of geen symptomen.


Stel je eens voor: je hebt nog steeds oude winterjassen van 20 jaar geleden in je wasmand, of een oud jurkje of broek van toen je 10 jaar oud was, een oud Halloween kostuum omdat je vroeger gepest werd. Dan snap je dat er niet veel nodig is en je wasmand snel weer kan uitpuilen en overvol is.


wasmand theorie, chronische pijn, burnout, pijn reset methode, Nieuwegein,

Als je de onderbroeken opruimt en de T-shirts, jurkjes, handdoeken netjes opvouwt en in de kast legt, lijkt de wasmand tijdelijk wat leger en kan dit wat verlichting geven. Maar het is slechts een tijdelijke oplossing.


Laten we dit vergelijken met: gezonder eten, bewegen, regelmatig een massage nemen en je direct beter voelen. Dit kan allemaal helpen maar als je de onderliggende kern, zoals die oude winterjas of je Halloween kostuum niet aanpakt, heeft het slechts een tijdelijk effect en zullen de klachten na verloop van tijd weer terugkeren.


Het lijkt soms alsof je het probleem hebt aangepakt, maar eigenlijk heb je alleen de kleding opgeruimd die bovenop uitpuilde. De wasmand zelf is nog steeds niet echt leeg. En het is niet genoeg om slechts één of twee items uit de wasmand aan te pakken, we moeten meerdere items aanpakken.


Vaak gaan we bij klachten naar een behandelaar of therapeut, zoals een manueel therapeut, psycholoog of fysiotherapeut. Dit kan zeker helpen en verlichting bieden, maar het is belangrijk om ook de andere zaken die de wasmand vullen aan te pakken, zodat deze echt leeg raakt en niet constant op 60% gevuld blijft.


Emotiewerk kan enorm bijdragen aan het legen van deze wasmand en is een enorme belangrijke pijler! Alleen zal je daarnaast ook naar andere relevante aspecten moeten kijken, anders zal de wasmand nog steeds niet helemaal leeg raken. Naast emotiewerk zijn houding, beweging, voeding, ademhaling, mindfulness en andere factoren ook belangrijk.


Wil je een lege wasmand? Wil je vrij zijn van pijn? Dan is het nodig om actief met jezelf aan de slag te gaan en holistisch te kijken! Om op meerdere pijlers tegelijkertijd te werken. We willen ook die laatste 20% à 30% onderin de mand aanpakken!


Pak dus zoveel mogelijk van de mogelijke vullers van je wasmand aan, inclusief de oude winterjassen, andere kleding van vroeger en je kinderkleding. Het is belangrijk om daar licht op te schijnen, want als je die er niet uit haalt, kun je nog zo gezond eten als je wilt, zo goed op je houding letten, fantastisch slapen en je ademhaling perfect doen, maar uiteindelijk keren je klachten weer terug.


Wanneer ga jij je wasmand legen?


Als je wilt, kan ik je helpen! Van klacht naar kracht en weer in verbinding met jezelf! 


In mijn praktijk werk ik holistisch en houd ik rekening met verschillende aspecten. Geen korte behandelingen van een uur, maar langere sessies waarin we dieper ingaan op onderliggende zaken en de oorzaak aanpakken. Ik bied een op maat gemaakt traject van 7 en 12 weken aan volgens de Pijn Reset Methode, waar jij volledig centraal staat en intensieve persoonlijke begeleiding krijgt.


Wil jij weten of ik jou kan helpen met jouw pijnklachten? Vul dan nu direct de online PIJNTEST in, met deze test kan ik simpel, snel en eenvoudig zien of een traject jou kan helpen.

Meer informatie over mij en mijn werkwijze is te vinden op www.pijnvrijzijn.nl. Als je vragen hebt of wilt weten of ik iets voor je kan betekenen, neem dan een kijkje op de website en stuur me bij aanvullende vragen een bericht of vraag een gratis vrijblijvend adviesgesprek aan.


pijnvrij zijn, pijn reset methode, Carenetics, psychosomatische klachten, chronische pijn, Nieuwegein, wasmand theorie

Chronische Pijnklachten blijvend oplossen!

Fysiek en Mentaal in je Kracht en weer onbelemmerd jezelf zijn!

Pijnvrij Zijn | Carenetics®

Telefoon: 06-12130115


Ik bied verschillende diensten om je te helpen pijnvrij te worden en je welzijn te verbeteren zoals:

 • Pijnvrij zijn trajecten volgens de Pijn Reset Methode: Begeleiding om chronische pijn te verminderen of te elimineren in een high end programma.

 • Empowerment Exploration Programma: Ontdek hoe je jouw leven kunt transformeren om weer dichterbij jezelf te komen. Je mag los laten wat je niet meer dient.

 • Coaching: Individuele begeleiding voor het bereiken van persoonlijke doelen.

 • Opstellingen: Ontdekken van verborgen dynamieken en patronen in je leven.

 • Houding en beweegadvies: Advies voor een goede lichaamshouding en bewegingspatronen.

 • Mindfulness: Training in mindfulness-technieken voor stressvermindering en welzijn.

 • Ademwerk: Technieken om bewust te ademen en emotioneel welzijn te bevorderen.

 • Emotiewerk: Begeleiding bij het loslaten van emotionele blokkades.

 • Lichaamstherapie: Therapeutische massages en andere technieken voor ontspanning en pijnverlichting. (kijk voor massagetherapie op www.carenetics.nl)

 • Personal training: Trainingssessies om fitter en sterker te worden. (alleen in combinatie met een traject)


Teveel mensen lopen met onbegrepen (chronische) pijnklachten rond en dit is niet altijd nodig!Copyright by Carenetics® | Pijnvrij Zijn


465 weergaven9 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

9 Comments


Guest
Jul 20, 2023

Interessant om te lezen. Een paar weken geleden ben ik geweest bij een lezing over chronische pijn en hoe er mee om te gaan.

Like
Replying to

Ow wat goed!

Like

Guest
Jul 20, 2023

Mooie vergelijking zo. En inderdaad, beter bij de oorzaak aanpakken, dan symptoombestrijding. iet wat ik al jaren doe met mijn migraines

Like
Replying to

Hopelijk dan geen of weinig last meer van je migraines?

Like

Guest
Jul 19, 2023

Ik leeg de wasmand bijna dagelijks, zodat er niet te veel was blijft liggen

Like
Replying to

:-) goed te horen!

Like

Guest
Jul 19, 2023

Wat een mooie en beeldende vergelijking! We zijn altijd maar geneigd om door te gaan en inderdaad oom altijd een laagje kleding in de wasmand te laten liggen.

Like

Unknown member
Jul 19, 2023

Toevallig nu mee bezig en ik vind de vergelijking heel mooi want het werkt echt zo.

Like
Replying to

Goed dat je ermee bezig bent!

Like
bottom of page